Nejnovější recenze ze sekce Elektrické kytary
naprostá bomba
- Celkem levné.
- polotovar
Když kytaru seřídí atd. odborník ,tak ještě zaplatíte třeba 2000 kč. Pak bude hrát docela slušně. Kombo trochu bručí ,ale doma to tak nevadí. Tak nějak.
Already own a Gretsch Streamliner and Takamine acoustic 12-string, and was happy with both. This one passed by on discount, and bought impulsively as it seemed the perfect merger between the 2 above.
Not disappointed at all :-)
The neck is quite narrow, so if you have very thick fingers you may not appreciate, but for me it is perfect. Action is great, it is really easy and light to play. Guitar is not very heavy, another big plus for my back.
Sound is good, even playing unamplified it works well. Amplified it has the 3 options of bridge/neck and both.
Both is a really nice and warm sound, very rich. No reverb/chorus or anything needed, natural sound is fantastic.
Bridge cuts out the low as should for that funky sound, neck the high for a bassy sound, quite jazzy. Did not yet try any overdrive or distort options, that's not what I got it for, but judging from my Streamliner with similar options this'll be just fine.
+Price is great
+sound is fantastic
+playability is really good
-color options would have been nice, not such a fan of gold, but can get used to it
- No.1
- Nemám
- kombo nekomprimuje pokud není na plné volume
- Skvělý krk, silné snímače, potenciometr volume dobře umístěn oproti stratocasteru, výstupní jack nepřekáží.
- Absolutně neseřízený nástroj
Solidní nástroj.
- Zajímavý zvuk
- Lehká a přitom pevná kytara
Kytara byla už v prodejním stavu solidně seřízena. Takže stačilo mírně doladit a mohlo se hrát.
- Správně rovný krk s dobrým zakřivením.
- Hezké barevné modifikace
- Dobře ladí
- Za tu cenu dobrý polotovar k vylepšení a přezbrojení.
- Komponenty odpovídají ceně.
- Nutné další řemeslné dokončení.
Tato kytara je podle mne Fender na splátky. Měl jsem ji doma a vrátil. Krk je nehladký, nelakovaný ale správně zakřivený to ano. Pražce to samé, doslova chlupaté. A snímače, hrůza. Takže vybrat si barvu, doleštit a dolakovat krk, doleštit pražce, vyměnit snímače, srážeče strun a pak je to super kytara. Ale to je náklad dalších 10tisíc.
- První výhodou je design.
- Druhá - super zpracování, dobrý krk.
- Zvuk humbuckeru - neplánuji měnit.
- Cena je příznivá.
- Totálně nepoužitelné srážeče strun - vyměněno za kladky
- Nedoladěný nultý pražec z levného materiálu.
Celkově jsem s kytarou spokojen. Made in China je mnohem lepší zpracování než Indonézie. Indonézie neumí krky, pražce, flákači. Tato kytara potřebovala k dokonalosti pořídit za pár korun lepší srážeče strun ( jinak se nedalo použít tremolo nebo tahání strun, rozlaďovala se), taky potřebovala pár hodin pro nastavení rovnováhy tremola, výšky strun a naladění oktáv. Ještě by to chtělo lepší nultý pražec. Ale srážeče stačili a drží jak přikovaná. Doporučuji.
Chtěl jsem kvůli zádům do arzenálu lehčí kytaru. SG už jsem kdysi měl a volba typu byla celkem jasná. Podmínka byla tenký profil krku, ne uřvaná, aby nepadala na hlavu a aby v některých vyšších polohách (12 pražec a výše) neumíraly tóny rychleji než ve spodní části hmatníku. Během cca dvou měsíců jsem měl k dispozici 4 SG, ze kterých jsem si chtěl nechat jedno. Gibson SG standard 2015, Epiphone Elite SG 2002, Orville SG 1989 a tento Čínský Epiphone SG Custom.
Neočekával jsem, že z kytar výše si nechám právě tento Epiphone. Podmínky splnil nejlépe, hratelnost super, zvuk (subjektivně) na úrovni Gibsonu. Díky tomu, že je to Custom je navíc vizuálně nejhezčí.
Proč jsem nevzal ostatní kytary:
Gibson SG 2015 - širší nultý pražec a tedy i krk, kterým jsem si nebyl jistý, zvukově byla super, na hlavu padala minimálně
Epiphone Elite SG 2002 - uřvané SG, příjemný, tenký profil krku, padalo na hlavu
Orville SG 1989 - příjemný zvuk, příjemný, tenký krk, historický nádech, hned po koupi byl problém s krkovým snímačem, což mě odradilo. Na hlavu téměř nepadala.
Všechny tři měly na hmatníku místa s horším sustainem.
Čínský Epiphone SG Custom zvítězil.
- kvalitní zpracování
Nakupují občas a jsem spokojen .
- Krezba dreva neni moc pekna
- Univerzálnost nástroje
- krásná, Caffe Latte fade vypadá výborně
- velmi pohodlný krk, hraje se na ni moc dobře
- odlehčená, není to taková těžká kláda jak LP bývají (Pro někoho nevýhoda, mně to vyhovuje. Až budu chtít posilovat, vezmu si raději činku.)
- zní skvěle; tohle je vždycky hodně subjektivní, ale mně se zvuk (napodobeniny) PAF snímačů zalíbil
- rozepínání snímačů a změna fáze je příjemné zpestření standardních 3 poloh
- ladicí mechaniky běží krásně hladce a navíc mají zámky
- Pořád jsme v cenové hladině, kdy nemůžeme očekávat dobře udělané pražce. Několik jich bylo výrazně vyšších a všechny dost hrubé. Aspoň že konce téměř neškrábou.
- Rozepínací potenciomentry jsou trochu vyklací (ten jeden nerozepínací je v pohodě) a některé krytky nesedí úplně rovně. Ale zatím fungují dobře, hladce a nechrastí.
S trochou věnované péče dle mého názoru skvělá kytara.
Výborný zvuk.